BANERJI PROTOCOLLEN

Neem contact op

De Banerji-protocollen zijn ontwikkeld door twee Indiase homeopathisch artsen: vader Prasanta en zoon Pratip Banerji. Hun jarenlange ervaring en uitgebreide kennis hebben geleid tot de creatie van effectieve behandelingsprotocollen voor diverse ziekten. Met jaarlijks 300.000 consulten en behandelingen hebben zij een enorme medische database opgebouwd en uitgebreid onderzoek gedaan. Hierdoor hebben de Banerji’s kunnen vaststellen welke protocollen het meest effectief zijn voor specifieke aandoeningen. Dit verschilt van de klassieke homeopathie, waarbij de focus ligt op de individuele cliënt in plaats van de diagnose.

Doordat de protocollen zijn gebaseerd op specifieke ziektebeelden, is het mogelijk om de resultaten wetenschappelijk te onderzoeken. Op verzoek van het Amerikaanse National Cancer Institute presenteerden de Banerji-artsen zestien patiënten met een hersentumor. Deze patiënten werden uitsluitend met homeopathische behandelingen genezen. Het gerenommeerde kankerinstituut in de VS heeft deze casussen grondig geëvalueerd en de authenticiteit en effectiviteit van de homeopathische behandelingen bevestigd.

De protocollen van de Banerji’s bestrijken niet alleen verschillende vormen van kanker, zoals darmkanker, borstkanker en hersentumoren, maar ook alledaagse en chronische aandoeningen zoals diarree, tinnitus, frozen shoulder, jicht, Giardia-besmetting, colitis ulcerosa, multiple sclerose, psoriasis en meer.

In 2013 volgde ik een opleiding bij de Homeopathie Academie Nederland, waardoor ik gekwalificeerd ben om met de Banerji-protocollen te werken. Hoewel deze protocollen volgens een bepaalde standaard zijn geschreven, is het altijd belangrijk om te controleren of de symptomen van de patiënt overeenkomen met het protocol en welke middelen eventueel kunnen worden toegevoegd. Bij darmkanker kan bijvoorbeeld een extra homeopathisch middel worden ingezet bij rectaal bloedverlies.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Banerji’s: https://www.pbhrfindia.org/.

Wil je weten of een protocol geschikt is voor jouw situatie? Neem gerust contact met mij op via 06-19180248.

Bij aanhoudende klachten is het belangrijk om een arts te raadplegen.