Bob: onzindelijk, dol op kattenpoep, heel veel onrust en cherry eye

Dit is het verhaal van Bob, een kruising Jack Russell – Chihuahua uit mei 2015. De homeopathische behandeling is gestart 17 oktober 2016 en het door de eigenaar van Bob geschreven stuk is van 22 februari 2017. De reden van komst van Bob is de volgende:

Bob is een hele onrustige hond, die overal op kauwt, en onzindelijk is. Als hij even “alleen” in de kamer is plast en poept hij in de kamer, het liefst op de spullen van de katten. Hij bijt ook alles kapot als hij de kans krijgt. In de bench poept hij heel vaak. Plassen alleen als hij ziek is. Bob is heel erg lastig met medicijnen geven, hij verzet zich letterlijk met hand en tand.

-.-.-.-

“In 2015 kwam Bob bij mij, hij was geboren bij iemand die ik ken en al 2 keer was hij gereserveerd maar ook weer afgezegd. Zij zette een oproep op facebook of er dan niemand was die hem wilde en daar heb ik op gereageerd. Ik wilde graag een 2e hondje omdat de 1e af en toe eenzaam was en veel problemen had.
Toen hij kwam bleek hij niet zindelijk, zij zei dat hij dat bij haar wel was, misschien door de stress.

Hij poepte en plaste in zijn bench, in de kamer, eigenlijk overal waar hij was. Ook kon ik hem niet echt meenemen want hij kon het gewoon niet ophouden. Daarnaast was hij ook heel erg druk en sliep zelden diep, hij werd al wakker als een kat van de tafel sprong.
Ook was hij heel erg gefixeerd op kattenpoep, hij stond naast de kat als die op de kattenbak zat. Zo gauw er 1 naar de bak liep was hij wakker en klaar om erachter aan te gaan.
Ook maakte hij alles kapot op het moment dat hij “alleen” was, voor zover hij ooit alleen was met Puck bij hem en ook de katten.

Ik had al van alles geprobeerd, op een bepaald moment ging het eindelijk wat beter en toen kreeg hij last van een cherry-eye en moest geopereerd worden en daarna waren we weer terug bij af. Het was nog erger dan voor die tijd, ik moest hem 2 x per nacht uitlaten anders redde hij het niet.

Ik was zo druk met hem dat ik op een gegeven moment de positieve kanten van hem niet meer zag, ik was alleen maar bezig met ‘straffen’, zorgen dat hij niet achter de katten aanging, geen poep at en te zorgen dat hij niet tegen mensen opsprong.

Toen las ik een stukje van Marielle over honden die de schedel te klein hebben en eigenlijk viel toen alles op zijn plek. Meteen gebeld om een afspraak te maken en inderdaad, vanaf de 1e keer “ruiken” ging het beter met hem.

Nu zijn we een tijdje verder en hij is zindelijk, hij is rustiger, kan lekker diep slapen en hij is niet meer gefixeerd op poep. Als het weer een beetje minder word laat ik hem ruiken en dan is het meteen weer beter.

Het is heel leuk omdat ik nu kan genieten van het grappige en vrolijke in hem!

Ingrid”

-.-.-.-

Die kleine Bob was net een kleine springveer toen ik hem voor het eerst zag. Het grootste probleem voor Ingrid was duidelijk het gedrag van Bob. Gelet op de mix met het Chihuahua-ras en het toch wel erg kleine schedeltje van Bob, heb ik daar de homeopathische behandeling op ingestoken. Bob is er niet alleen een stuk rustiger op geworden, maar ook is hij zindelijk en niet meer gefixeerd op kattenpoep. Bob heeft gedurende de homeopathische behandeling 2x een cherry eye gehad waar een stressfactor voor aan te wijzen was. Het lukte Ingrid nu echter prima om het cherry eye terug te masseren; Bob laat zich in tegenstelling tot vroeger heel goed door Ingrid behandelen.

Het bijzondere is dat Puck, het andere hondje van Ingrid en een teacup Chihuahua, eenzelfde soort beeld liet zien als Bob. Beide hondjes heb ik tegelijkertijd onder behandeling genomen. Pucks behandeling vergt een andere weg dan die van Bob en Puck heeft er ook meer tijd voor nodig. Maar ook zij reageert goed op de homeopathische middelen. Ook Puck is nu zindelijk en in mindere mate gefixeerd op kattenpoep. Puck  laat maar weer eens zien dat een homeopathische behandeling een individueel traject is en dat het dier zijn of haar eigen tempo bepaalt.