Facebookpagina gehackt

Ik dacht altijd, dat zal mij niet gebeuren! Ik plaats geen advertenties op Facebook, ik ben maar een kleine éénpitter… wat heeft een hacker er aan? En toch is het gebeurd!

Ergens in augustus 2022 is mijn zakelijke Facebookpagina gehackt. Bij een zakelijke FB pagina heb je een beheerder – in mijn geval was ik dat als eigenaar van de pagina – die zoals het woord zegt, de pagina beheert. De hacker heeft zichzelf benoemd tot beheerder en mij tot niet-beheerder gemaakt. Dit betekent dat ik niets meer kan met de pagina. Ik kan geen berichten meer plaatsen maar ik kan de pagina ook niet verwijderen omdat alleen de beheerder daar toestemming voor kan geven. Helaas biedt FB mij hierin geen hulp. De hulp dié ze bieden, strekt tot privé pagina’s.

Inmiddels heeft het ‘bedrijf’ Protinie zichzelf geprofileerd op mijn pagina. Het is een Zweeds (nep)bedrijf, reden waarom ik nu whatsapp berichten krijg uit Zweden waarom ik bestelde schoenen nog niet heb opgestuurd. Er wordt een Nederlands 06-nummer vermeld. Je zou toch denken dat in ieder geval te achterhalen moet zijn bij wie dit nummer hoort?

De politie zegt echter hier niets aan te kunnen doen. Super vervelend!

Ik heb door dit alles besloten de koppeling naar mijn Facebookpagina van mijn site te halen.

Marielle