Hond met blaren (cysten) tussen de tenen

Het is al weer veel te lang geleden dat ik iets op mijn website heb geplaatst maar gelukkig nog steeds met een goede reden: ik heb het lekker druk!

Mila, Labrador, geboren maart 2015.

Hieronder het verhaal van Mila, geschreven door haar eigenaresse. En natuurlijk wat voor-en-na foto’s! M.b.t. het voedingsadvies: ik ben pro versvlees maar wanneer iemand bij voorkeur brokken voert, dan is dat natuurlijk okay mits de hond het daar goed op doet. En in geval van Mila is dat zo!

De zeer pijnlijke ‘blaren’ tussen de tenen waren kort na het inzetten van de behandeling al weg, maar wat mij zorgen baarde was het veel te slome gedrag. Mila voelde zich duidelijk niet lekker als ze loops was, dan was ze nog slomer met sterk opgezwollen tepels. Een echte ‘droeftoeter’ werd ze genoemd. Tijdens de behandeling zag ik haar van een hond die een wat koudere temperatuur fijner vindt, gaan naar een hond die ’s winters voor de kachel wilde gaan liggen. Iets wat ze nog niet eerder gedaan had. Dat was een verandering die ik niet wilde zien; ik vermoedde een verstoring op hormonaal vlak. M.i. zorgde deze verstoring ook voor de ‘blaren’, de jeukklachten en de klachten rondom de loopsheid. Daarom heb ik voor een andere insteek gekozen qua homeopathische behandeling. Op het nieuwe homeopathische middel knapte Mila niet alleen qua huid maar ook qua energie enorm op.

-.-.-.-.-.-.-.-.-

“Onze Labrador Mila (met stamboom) kampte met allerlei allergische klachten wat zich met name uitte in blaren tussen haar tenen, een overgevoelige huid en een hele futloze hond. Iets wat je niet bij een jonge hond van toen nog geen 2 jaar oud, zou kunnen en mogen verwachten.

De dierenarts heeft haar met zorg behandeld maar kwam niet met de in onze ogen acceptabele oplossing. Verschillende medicijnen, wijziging in voedsel, alles hebben we geprobeerd. Alleen zware medicatie (prednison) zou haar kunnen helpen en dat zou ze dan haar hele leven moeten blijven slikken. Hier hadden wij echter geen goed gevoel bij! Naar aanleiding van een tip kwamen we bij Marielle terecht.

Zij heeft als uitgangspunt dat je kwalen van binnenuit en op een natuurlijke wijze zou moeten behandelen. Dus zaken niet onderdrukken met medicijnen.

Door in huiselijke sfeer de hond goed geobserveerd te hebben en diverse vragen over Mila te hebben beantwoord (en het dossier van de dierenarts bestudeerd te hebben) kwam Marielle met een behandelplan op homeopathisch gebied. Daarnaast kwam ze met het advies Mila een speciale graanvrijer hondenbrok te geven. Het uiteindelijke resultaat is dat Mila geen medicijnen meer gebruikt en van al haar klachten af is en weer een vrolijke, speelse hond is. De natuur heeft haar werk gedaan!

Bedankt Marielle!”