Hond met voetzoolproblemen (immuniteitsprobleem)

Dit is het verhaal van de eigenaren van Yükan, die in 2019 voor het eerst bij mij in de praktijk kwamen. Voor mij is dit een mooi voorbeeld dat ook na zo veel jaar (4 in dit geval) het nog steeds goed gaat met het dier. Het laat zien dat een verandering van voer in combinatie met homeopathie kan leiden tot een mooi en langdurig resultaat.

-.-.-.-.-.-.-

Yükan

Onze labrador Yūkan lag al jong in zijn leven op de operatietafel. Darmproblemen waarbij hij niets meer binnenhield. Na de operatie leek het te verbeteren totdat de dierenarts zei dat we het laatste halfjaar al een aantal keren in de kliniek waren geweest voor ernstige diarree. Yūkan was toen nog geen jaar. Het advies was om eerst maar eens over te stappen op volledig plantaardig voedsel. Daar leek het mee te verbeteren. ..

Totdat Yūkan twee maal achter elkaar geopereerd moest worden aan zijn oog na een spelletje met een andere hond op het strand. Na die operaties nam zijn energie snel af en hij leek af en toe wel een hondje van +10 in plaats van 3.
Een ander probleem waar Yūkan toen al een tijd mee liep waren zijn kussentjes onder zijn pootjes. Die bleven maar tot op het vlees bijna rood. Dus bij het minste of geringste liep hij eraan te trekken en te likken.
Wij zijn zelf ook voorstander van klassieke homeopathie en zo kwamen we bij Marielle terecht. Na het bestuderen van zijn dikke (medicijn) dossier kregen we direct het advies om Yūkan zijn voer te veranderen. Wij zijn toen overgestapt op vers vlees. Eerst alleen geit, daarna ook hert, eend en vis. We zagen Yūkan met de dag actiever worden! En langzaam werden ook zijn kussentjes weer steviger en van een goede kleur. We konden ook weer mooie lange wandelingen maken zonder problemen.
Yūkan is inmiddels ruim 7 en hij zit nog steeds heerlijk in zijn vel!
Waar Marielle ons en Yūkan ook mee heeft geholpen is het vinden van een goed samengestelde brok die we mee kunnen nemen op reis. We zijn soms iets langer weg en dan werkt vers vlees of stoomrollen (voor ons) niet zo goed. We hebben samen twee verschillende brokken gevonden waar hij het echt heel goed op doet.
Voor onze Yūkan is het bezoek aan en de behandeling van Marielle een schot in de roos geweest. En waar nodig consulteren we Marielle; we krijgen dan supersnel reactie en ze denkt met ons mee wat voor die situatie een passende oplossing zou kunnen zijn. Een dierenartsbezoek is tot het uiterste minimum beperkt inmiddels 😃.

We wensen Yūkan en onszelf dat dit lekker zo blijft doorgaan ! 

-.-.-.-.-.-.-

 

Voeding is super belangrijk; het is de basis van onze gezondheid en van die van onze dieren. In mijn praktijk kijk ik altijd goed naar het individu; wat is voor dit dier geschikte voeding? Wat is er gebeurd waardoor het dier klachten ontwikkeld heeft? Soms denk je al heel goed bezig te zijn en heb je al diverse soorten hypoallergeen voeding geprobeerd. Maar misschien bevat juist deze hypoallergeen voeding stofjes waar jouw hond het niet goed op doet. Het probleem van jouw dier kan dan nog steeds voedsel gerelateerd zijn.

Heeft jouw dier klachten en weet je niet waardoor het komt? Neem gerust contact met mij op. Samen gaan we kijken hoe we jouw dier weer zo optimaal mogelijk gezond krijgen én houden.

 

Hieronder zie je een paar foto’s van de voetzolen van Yükan. In september en november (2019) zie je nog veel roodheid, barstjes en zwelling. Foto nr. 3 toont al een veel rustiger beeld.