Natuurlijk gezond

KLASSIEKE HOMEOPATHIE:

Neem contact op

Wat is klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie is een natuurlijke therapie die specifiek op jouw zieke dier wordt afgestemd. Tegenwoordig kan je voor bijvoorbeeld darmklachten naar een internist, voor huidklachten naar een dermatoloog en voor gewrichtsklachten naar een orthopeed, maar vaak wordt dan alleen gekeken naar die specifieke ‘onderdelen’ van een dier terwijl het juist zo belangrijk is het dier in zijn totaliteit te bekijken. En dat doe ik als klassiek homeopaat.

Een diagnose is (in het algemeen) vaak een verzamelnaam voor een aantal klachten terwijl er niet gekeken wordt naar de individuele symptomen. De diagnose blaasontsteking zegt mij bijvoorbeeld niet of jouw dier koorts heeft of juist geen koorts en of er bloed in de urine zit of niet. Naar deze individuele uitingen van een klacht kijk ik als homeopaat juist wel.

De klachten en symptomen die een dier laat zien en met name het “waarom” zijn voor mij belangrijk. Waarom is een dier ziek geworden? Waarom reageert een dier op bepaalde situaties op een voor hem specifieke manier? Krijgt hij deze blaasontsteking altijd in een bepaald seizoen of juist na een stressvolle situatie? Door naar deze samenhang te kijken krijgt de therapie een verdieping en wordt de oorzaak van het ziek zijn aangepakt.

Vanwege de individuele aanpak kan het zijn dat twee dieren met eenzelfde klacht twee verschillende energetische middelen nodig hebben.

Komt een klacht voort uit bijvoorbeeld voor het dier verkeerde voeding of aanhoudende stress, dan combineer ik klassieke homeopathie met orthomoleculaire therapie. Stel dat je dier klachten krijgt omdat het een bepaald vitaminegebrek heeft, dan kan ik met een energetisch middel werken aan de klachten maar ik los er het vitaminegebrek niet mee op. Daar is de orthomoleculaire therapie (o.a.) voor. Meer informatie over orthomoleculaire therapie? Klik hier.

Wat is klassieke homeopathie?

Wil je direct persoonlijk contact, pak dan je telefoon en bel 06-19180248.

Voor wie is klassieke homeopathie?

Klassieke homeopathie kan toegepast worden bij klachten op zowel lichamelijk als mentaal/emotioneel niveau, in acute situaties maar ook bij klachten die al veel langer bestaan, waaronder chronische aandoeningen.

Het aanbod van chronisch zieke dieren in mijn homeopathie-praktijk is groot. Vaak krijg ik dieren onder behandeling die al een lang traject van behandeling bij een dierenarts achter de rug hebben. De meeste daarvan zijn nog jong en toch hebben zij al heel veel medicatie en onderzoeken op hun naam staan.

Een chronische klacht betekent meestal minder symptomen; denk aan iemand met een burnout. Daarvan zijn de klachten ook vaak vaag geworden: moe, niet lekker in je vel, geen energie. Terwijl klachten in een beginstadium (acute fase) juist heel duidelijk zijn, denk aan heftige diarree, braken, hoge koorts, enz. Ook langdurige medicatie kan zorgen voor een vertroebeld beeld; de oorspronkelijke klacht is vaak niet meer herkenbaar. Het kan dan als homeopaat een heel gepuzzel zijn om weer tot de kern van de zaak te komen, namelijk wat is de oorsprong van het ziek zijn?

Dit soort “puzzels” zie ik als een uitdaging en ik zet steeds een stapje extra om jouw dier weer kwaliteit van leven te bieden. Op een natuurlijke manier, zonder onderdrukkend te werken en uitgaande van de kracht van het dier zelf.

De behandeling

Voor een homeopathisch consult kom je bij mij op de praktijk in Ambt Delden. Woon je ver weg of heb je een dier dat veel stress krijgt van een autorit, dan kunnen we een video-consult inplannen.

Wanneer we een afspraak hebben ingepland, ga ik mij voorbereiden op het gesprek. Dit houdt in dat ik beschikbare medische dossiers doorspit en alvast een concept-tijdlijn maak die ik ten tijde van het consult samen met jou verder invul. Met deze tijdlijn wordt het voor mij  helder wanneer en waar de klachten zijn ontstaan (in welk orgaansysteem) en waardoor. Daarnaast is het belangrijk dat ik een beeld krijg van het karakter van jouw dier. Dit doe ik door jouw dier te observeren tijdens het consult en/of door het bekijken van beeldmateriaal. Laat je dier bepaald gedrag zien tijdens een wandeling, dan wandel ik een keertje mee.

Wanneer ik een duidelijk beeld heb bij jouw dier en zijn of haar klacht(en), geef ik een uitgebreid advies. Dit advies kan bestaan uit een energetisch  middel en/of een voedingsadvies en soms een stukje training/beweegadvies. En natuurlijk kijk ik ook naar de thuissituatie; hoeveel speelplekken heeft jouw kat? Heeft je paard weidegang? Mag je hond lekker in de modder rollen?

Het doel van mijn aanpak is om de gezondheid van jouw dier zo optimaal mogelijk te laten zijn met zo min mogelijk kans op een terugval van klachten.