Mister Frenzmen

Onderstaand stuk is geschreven door de eigenaar van Frenzmen. Het laat zien dat ook een dier op leeftijd prima geholpen kan worden met klassieke homeopathie én het dier in korte tijd zich duidelijk beter voelt.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Mister Frenzmen is een ruin van 30 jaar oud.
Al 25 jaar zijn wij samen en hebben dan ook een sterke band.
De laatste jaren kun je echt merken dat hij een oud ‘mannetje’ is geworden.
Ouderdom komt met gebreken en dat geldt ook voor Frenzmen.

Hij heeft waarschijnlijk cushing, waarvan de lange vacht het duidelijkst waarneembaar symptoom is bij hem. Ook heeft hij een hangbuikje. Maar gelukkig nog geen klachten voor wat betreft hoefbevangenheid.

Frenzmen heeft de laatste jaren tijdens zijn verhaarperiode problemen met zijn spijsvertering. Zijn mest ziet er dan uit als een koeienvlaai en ook heeft hij dan een vieze staart en achterbenen. Tevens hoor je veel gerommel in zijn buik.

Op een dag (begin maart 2016) tijdens het poetsen viel het me op dat zijn koker heel dik was. Ik was bang voor een ontsteking. Ik heb toen Marielle gebeld en met haar overlegd wat ik zou kunnen doen. Ze stuurde een middel dat zou werken op de mogelijke ontsteking. Marielle liet weten dat zij een verdere, meer diepgaande, behandeling van Frenzmen zinvol achtte, zeker vanwege het vermoeden van Cushing.

Aangezien de zwelling bleef, is Marielle langsgekomen om Frenzmen te zien. Zij heeft de behandeling vervolgens ingestoken op een hormonale verstoring dat vermoedelijk tot oedeemvorming heeft geleid van de koker.

Het was even zoeken naar de juiste dosering van het middel en na regelmatig telefonisch advies hebben we nu de juiste dosering voor Frenzmen gevonden. Een snufje van het middel bleek te sterk voor hem te werken. Hij schijnt voldoende te hebben aan 1 druppel opgelost in een glas water en van deze oplossing krijgt hij 1cc per drie dagen.

Terwijl ik dit schrijf is het mei en ik ben erg tevreden over de huidige stand van zaken.

De zwelling van zijn koker is verdwenen. De hangbuik is verdwenen. De mest bestaat weer uit normale paardenvijgen. Zijn energieniveau is omhoog gegaan.

Dat zijn nogal wat verbeteringen! Ik vind het heel wonderlijk en ben er heel erg blij mee. Het is fijn dat ik Mister Frenzmen op deze manier nog kan helpen op zijn oude dag.

Esther van Orden

IMG_9239

Met hangbuikje, krulvacht en vieze achterbenen.

IMG_9552

Koeienvlaai…

IMG_9248

Vieze benen, krulvacht en gezwollen koker.

IMG_9452

Paardenmest!

IMG_9551

Blijer paard, betere vacht, zonder hangbuikje.

IMG_9611

Wel ver weg… maar mooie schone benen en staart!

Meer lezen? Klik dan hier.