Welkom 2022

Dit is al weer de laatste dag van het jaar 2021 en wat is het snel voorbij gevlogen ondanks dat het Corona-virus wederom een dikke stempel heeft gedrukt.  Ik hoop dat we in 2022 vooral kijken naar wat je (preventief) kan doen om je gezondheid zo optimaal mogelijk te krijgen en te houden. En dat we weer tot elkaar komen, dat er weer verbinding ontstaat en we weer respect hebben voor elkaars mening.

Misschien weet je al dat ik naast mijn werk bezig ben met een opleiding tot orthomoleculair therapeut (voor mensen). Het is een super boeiende opleiding die heel veel inzichten geeft in fysieke systemen en ziektebeelden en ik heb er nu al veel baat bij in mijn veterinaire homeopathie praktijk.

Hoe leuk is het dat ik nu kan verklaren waarom een hond met epilepsie en afwijkende schildklierwaardes een te hoge RT3 waarde blijft houden en niet optimaal kan functioneren (weinig energie, moeilijk lopen). En ik kan het nu niet alleen verklaren, ik kan er ook wat aan doen. Dit geeft een enorme drive om verder te gaan waar ik mee bezig ben. Dit is natuurlijk een heel ‘technisch’ voorbeeld, maar het laat zien hoe diep de opleiding gaat.

Ik wil mijn opgedane kennis volgend jaar in de praktijk gaan brengen door naast mijn homeopathiepraktijk ook aan de slag te gaan als orthomoleculair therapeut. Er zijn meerdere disciplines waar mijn interesses liggen; sport, hormoonproblematiek, spijsverteringsklachten, gewrichtsklachten, insulineresistentie/diabetes… Maar zeker ook mensen (en dieren) met onbegrepen klachten, die al een heel traject van onderzoeken achter de rug hebben en niet verder komen in het reguliere traject.

Vaak voel je dat er iets niet helemaal lekker loopt of wordt tegen je gezegd dat je ermee moet leren leven. Of dat het tussen je oren zit.. Maar wat nu als er een verklaring voor te vinden is voor al die vage klachten en dat het niet tussen je oren zit, maar dat er allerlei systemen in je lijf uit de pas zijn gaan lopen en dat die verstoorde systemen uiteindelijk jouw klachten veroorzaken? En dat je heel goed iets kan doen om weer tot herstel van die systemen, die mechanismen te komen zodat je weer beter in je vel komt te zitten. Dat is wat orthomoleculaire therapie kan doen! En homeopathie zie ik als een hele mooie aanvulling hierop.

Het is deze maanden nog hard werken maar eind januari ga ik officieel starten. Achter de schermen wordt al gewerkt aan een nieuwe website, dus ook dat geeft extra (leuke) drukte.

Ik wens je -ondanks alle Corona-restricties- een hele mooie jaarwisseling toe in het gezelschap van je dier(bar)en en laten we met zijn allen van 2022 een heel mooi positief, gezond en verbindend jaar maken.

Liefs, Marielle