Welkom 2019!

De eerste week van het nieuwe jaar zit er al weer op, de tijd vliegt echt!

Ik heb 2018 met een goed gevoel afgesloten; in mijn praktijk heb ik vorig jaar allerlei klachten voorbij zien komen: honden met schildklierproblemen, angstklachten, chronische diarree, voedselintoleranties, jeukklachten, gewrichtsklachten, epilepsie en zelfs kanker. Qua katten was het net zo divers; van luchtwegklachten, ernstige nierklachten, fracturen, diabetes tot zelfs kattenziekte. De paarden in mijn praktijk laten een minder divers beeld zien: vaak zijn het luchtwegklachten, chronische diarree en jeuk. Maar zeker niet minder interessant! Daarnaast heb ik veel mogen doen voor een bedrijf waar geiten biologisch gehouden worden. Superleuk en zeer leerzaam omdat de benadering weer totaal anders is dan bij een dier dat als individu gehouden wordt.  

Ook heb ik afgelopen jaar weer veel mogen bijleren op het gebied van homeopathie. Het is en blijft een vak waarin je nooit bent uitgeleerd en misschien is het daarom wel zo leuk. Omdat ik zo gepassioneerd ben over mijn vak, heb ik besloten om niet alleen dieren homeopathisch te willen behandelen maar ook mensen. Op dit moment ben ik bezig met een pittige opleiding medische basiskennis, die door zorgverzekeraars verplicht wordt gesteld bij humaan homeopaten. In juni hoop ik deze opleiding te hebben afgerond. 

Mocht je hier alvast meer over willen weten, neem gerust contact met mij op! Ik ben al gestart met het homeopathisch behandelen van mensen die mij daar specifiek om hebben gevraagd.

Btw verhoging

Tot slot; ik moet helaas mee in de btw-verhoging van 6% naar 9%. Dit betekent dat de prijs van een homeopathisch middel stijgt van € 15,00 naar € 15,50 (inclusief btw). Deze stijging is inclusief de stijging die PTT post hanteert voor postzegels. Het tarief voor een homeopathisch (vervolg) consult blijft gelijk. 

Ik kijk met plezier uit naar de rest van 2019 en heb er zin in!

Laten we er samen een mooi jaar van maken!

Marielle