Een nieuw jaar

1 januari 2016… een heel nieuw jaar ligt voor ons.

Een jaar met nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen, nieuwe dromen.. Ik begin met veel energie en plezier aan dit jaar en werk hard om de mooie groei van mijn praktijk te kunnen waarborgen.

Mijn droom voor dit jaar is dat meer en meer diereneigenaren/-verzorgers zich bewust worden van keuzes die zij maken.

Laat jij jouw dier ieder jaar vaccineren of vraag je je af waarom je dat eigenlijk doet?
Wist je dat het laten vaccineren van dieren geen wettelijke verplichting is maar dat je zelf een keuze hierin hebt? Uiteraard zijn hier uitzonderingen op, bijvoorbeeld wanneer je met je hond naar het buitenland gaat en een Rabies-vaccinatie verplicht is.

Vraag jezelf eens af: waarom zou jij voor 10 jaar beschermd zijn tegen tetanus wanneer je je laat vaccineren, maar moet je paard ieder jaar opnieuw gevaccineerd worden? En waarom zouden mensen die door hun beroep risico lopen op de ziekte van Weil hiervoor niet gevaccineerd worden -want te veel ernstige bijwerkingen- maar worden honden volop gevaccineerd voor deze ziekte?

En misschien denk je wel dat wanneer je vaccineert jouw dier die specifieke ziekte niet kan oplopen. Maar is dat wel zo? En wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam van jouw dier wanneer je laat vaccineren? Wat zit er eigenlijk in een vaccin? Wat zijn de risico’s van vaccineren en wat zijn de risico’s van het ziek worden?

Maar er is meer waarvan ik hoop dat mensen zich daar bewust van worden; wat te denken van voeding? Misschien geef jij al heel lang een dure blikvoeding aan je kat, maar lees eens wat er aan ingrediënten in zit; de kans is groot dat er suiker in zit. En dan heb ik het nog niet eens over de granen in brokjes. Wist jij bijvoorbeeld dat een kat die altijd brokjes eet in een voortdurende staat van lichte uitdroging verkeert?
En soms denk je al goed bezig te zijn door geen granen meer te voeren en heb je gekozen voor een vleesworst met eend. Maar lees de wikkel eens goed; de kans bestaat dat er geen eend in zit, maar kippenvlees.

En wat te denken van je eigen voeding?

De plofkip verdwijnt per 2020 uit de supermarkt. Mooi nieuws lijkt het, maar i.p.v. 20 kippen leven er dan 18 per m2, komt de ‘nieuwe kip’ nog steeds niet buiten en leven ze slechts een paar dagen langer. Geniet jij dan nog steeds van je supermarkt-kip?

Zo kan ik nog wel even doorgaan maar waar het allemaal om draait is bewustwording.

Een ideale wereld zou voor mij een wereld zijn waarin een dierenleven met respect wordt behandeld door de mens. Waarin ieder dier het recht heeft op een diervriendelijk en stressvrij bestaan, dus lekker opgroeien bij z’n moeder, lekker naar buiten, spelen met soortgenoten, goed eten, een lekkere plek om te slapen en een goede verzorging bij ziekte.

Als klassiek homeopaat voor dieren hoop ik daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen.
En ik ben benieuwd: wat ga jij doen dit jaar?

Ik wens jou en iedereen die je lief is een super mooi 2016!