Hond met aanvallen van diarree, braken en hoge koorts

Hieronder het verhaal over Nala, een Rhodesian Ridgeback teef van oktober 2014, geschreven door haar eigenaresse.

“Nala had van pup af aan vaak diarree en moest regelmatig overgeven. Daarnaast zat ze periodes ook niet helemaal goed in haar vacht, deze was dan dof en voelde ruw aan. Ik ben 2x acuut met haar naar de dierenarts geweest omdat ze ’s nachts erg ziek werd (1x toen ze  2.5 maand oud was en 1x een half jaar later). De klachten werden toen verholpen dmv medicatie en ze leek ook wel weer op te knappen.

Na verschillende soorten voer te hebben geprobeerd leek het steeds even beter te gaan maar dat was elke keer van korte duur.

Toch zat het me niet helemaal lekker dat zo’n jonge hond zich regelmatig niet goed voelde en via via ben ik bij Marielle van Het Reckveld terecht gekomen en heb ik een afspraak gemaakt.

Ik ben vrij nuchter ingesteld en wil dingen graag feitelijk onderbouwd hebben dus dit was voor mij ook wel een uitdaging maar ik wilde ook niet verder met Nala aan het dokteren dmv medicijnen uitproberen.

Tijdens het intake gesprek kwam naar voren dat haar klachten zeer waarschijnlijk voort kwamen door de vaccinaties. Deze ‘diagnose’ werd voor mij erg goed onderbouwd en ik kon me hier goed in vinden.

We zijn de behandeling gestart, deze kwam voor mij in de eerste instantie ongeloofwaardig over omdat Nala aan een medicijn moest “ruiken”. Maar het resultaat was zo snel en zo goed dat ik hierin nu ook volledig ben bijgedraaid.

Nala is in korte tijd van haar klachten af en daarnaast is ze qua karakter ook geheel veranderd. We kwamen er nu achter dat ze zich steeds als ze zich niet goed voelde helemaal af kon sluiten voor ons. Ze is nu veel aanhankelijker. Daarnaast is ze ondeugend en dit straalt ze nu ook uit. En het energieniveau is vele malen hoger.

De homeopathische behandeling zit nu in de afrondende fase en ik ben zeer tevreden.

Anouk”

 

Nala voor en na de behandeling.nala-voor-en-na

Meer lezen? Klik dan hier.