Epileptische aanvallen bij Jamie, Golden retriever

Epileptische aanvallen bij Jamie, sterk verbeterd na adviesgesprek

Deze informatie kreeg ik 8 december via de mail over Jamie, een niet gesteriliseerde Golden retriever van 5 jaar oud. De informatie betreft een opsomming van klachten van Jamie.

  1. Epileptische aanvallen sinds ze 3,5 jaar oud is. Naar nu blijkt, heeft ook haar oma hier last van. Aanvallen nu: eens in de vier weken een cluster. Een cluster duurt wel 3-4 dagen met ongeveer 4 – 12 aanvallen. Medicatie: Phenoral 50 mg 2 x daags 1,5 tablet
  2. Voedselallergie/intolerantie. Sinds haar geboorte krijgt ze brokken total bite lam rijst samen met rijst en kip (glutenvrij) 3x per dag.  Eet normaal haar eten wel op. Beloningsbrokjes: hert of konijn. Reageert zeer heftig op bv zalmolie (of misschien de bijproducten??)
  3. Bijt veel en lang op haar pootjes. Piept veel. Maar het is wel een gehoorzame, vrolijke en lieve hond.

Verder schrijft de eigenaar van Jamie dat ze geen anti-tekenpipetjes meer aan haar geven omdat deze een aanval triggeren. Om die reden krijgt ze ook geen ontwormingskuren meer.  Over vaccinaties willen de eigenaren van Jamie graag advies.

Op woensdag 11 december spreek ik de eigenaren en geef ik hun advies over voeding, vaccinaties en over gezondheid in het algemeen. Vervolgens krijg ik op 20 maart jl. deze mail:

“Naar aanleiding van het gesprek met u hebben wij uw verdere adviezen opgevolgd: geen entingen meer (zeker geen L4), geen ontworming, geen antitekenspullen. We voeren nu uitsluitend glutenvrij voer (nog steeds de brokken, wellicht binnenkort vers vlees). Zeer beperkt krijgt ze beloningsbrokjes en ook die zijn graanvrij. Daarnaast krijgt ze geen “warme” diersoorten meer. En regelmatig wat vis. Stand nu: al 17 weken geen aanvallen meer (er waren soms clusters van 5 aanvallen om de twee weken), ontlasting is stevig en niet meer slijmerig. Ze is zeer vrolijk en heeft erg veel energie. Ondanks dat onze huidige DA het er niet mee eens is, gaan we door op deze weg. We houden haar goed in de gaten wat betreft teken en wormen.

Mede door uw advies zijn we echt op het goede spoor gekomen en hebben we onze hond weer terug. Er zal heus nog wel eens een aanval komen, maar dit is toch echt geweldig. We wilden u dit laten weten en tevens hartelijk danken! Succes met uw werkzaamheden en adviezen. Hartelijke groet Wilma en Pieter en Jamie”

Hoe fijn is dat! Epilepsie is en blijft één van de meest moeilijke aandoeningen omdat het veel impact heeft op zowel dier als eigenaar. Dit is een adviesgesprek geweest en ik heb Jamie niet verder homeopathisch behandeld. Ik denk zeker dat een homeopathische behandeling van toegevoegde waarde is in een situatie als die van Jamie. Ergens is ze uit balans geraakt; bij haar was er o.a. sprake van meerdere vaccinaties jaarlijks en meerdere tegelijkertijd. Nu o.a. de voeding is aangepast, heeft het zelfherstellend vermogen van Jamie haar weer terug in balans gebracht. Echter, het feit dat ze uit balans is geraakt, laat haar gevoeligheid zien op dat vlak. Niet iedere hond krijgt immers klachten na (veelvuldige) vaccinaties. Homeopathie kan ervoor zorgen dat ze zo lang mogelijk in balans blijft in een zo optimaal mogelijke gezondheid.

Wil jij meer weten over wat homeopathie zou kunnen doen voor Jamie of wil je zelf advies voor jouw dier? Neem dan contact met mij op.

[maxbutton id=”1″ ]