HET RECKVELD

Neem contact opBij Het Reckveld kan je terecht voor klassieke homeopathie & orthomoleculaire therapie voor zowel mens als dier. Hoewel dit twee verschillende geneeswijzen zijn, zijn ze goed te combineren en hebben ze ook eenzelfde invalshoek namelijk de oorzaak van het probleem.

Het Team

Marielle Rekveld-Temminck

In 2012 ben ik mijn praktijk gestart als klassiek homeopaat voor dieren. Ik ben afgestudeerd op het onderwerp ‘Vaccinatie een fascinerend onderwerp’. Omdat er veel vraag was naar het e-book van de scriptie, is de website ‘dierenvaccins.nl’ tot stand gekomen. In de jaren na mijn afstuderen heb ik diverse scholingen gevolgd op het gebied van homeopathie en heb ik mijn wens om naast dieren ook mensen in mijn praktijk te kunnen helpen, waargemaakt door in 2022 de opleiding tot Integraal Orthomoleculair Therapeut volgens de Klinische Psycho Neuro Immunologie af te ronden.

Ik weet als geen ander hoe het is wanneer je wanhopig op zoek bent naar een oplossing voor de klachten van jouw dier of voor jezelf. De klassieke homeopathie heeft mij al laten zien hoe krachtig ons lichaam en dat van onze dieren is en hoe groot ons zelfherstellend vermogen. De orthomoleculaire geneeskunde heeft mij nog veel meer moois laten zien. In feite kijk je bij beide therapievormen niet naar de foto, dat is de ziekte of de klacht zelf, het ‘eindresultaat’.  Maar je kijkt naar de film die zich daarvóór heeft afgespeeld; wat is er allemaal gebeurd in jouw leven of in het leven van jouw dier waardoor fysieke of mentale klachten zich hebben kunnen ontwikkelen? Als je dat in kaart brengt, dan weet je ook waar de oplossing ligt. En die oplossing moet in mijn ogen langdurig en zacht zijn. Geen symptoombestrijding dus! Daarom luister ik naar je en zet ik me in om jou en/of jouw dier weer een goede kwaliteit van leven te geven.

Ben je allergisch voor dierenharen (goede reden om een afspraak bij mij te maken!) dan kan je je afspraak bij mij inplannen op dagen dat er geen dieren in de praktijk komen. Dus voel je welkom, ook als je niets met dieren hebt!

Wil je direct persoonlijk contact, pak dan je telefoon en bel 06-19180248.

Jack

Chief Collector

Jack is als pup in dienst gekomen. Hij is in 2017 geboren in Slowakije en heeft zichzelf opgeleid tot opper-verzamelaar. Pennen, sokken, handdoeken, sloffen en -niet te vergeten- onderbroeken: hij draait er zijn poot niet voor om. Soms moet je 2 keer kijken of hij echt iets in zijn bek verstopt houdt want dat is namelijk helemaal leuk; iedereen voor de gek houden.

Jack steelt je hart door te zijn zoals ie is, een grote zwarte beer met een gouden hart.

Taken:

* zorgt voor achtergrondmuziek tijdens telefoongesprekken

* naar wens inzetbaar tijdens moeilijke gesprekken

* zorgt voor een glimlach op je gezicht

Billy-Bob

Chief Cuteness

Billy-Bob is op 1,5 jarige leeftijd in dienst gekomen. Hij is in 2020 geboren in Kroatië waar hij kort na zijn geboorte aan zijn lot was overgelaten. Met ± 9 maanden oud werden hij en zijn broers en zussen gevonden. Vel over been. Zijn moeder en 1 nestgenootje hebben het helaas niet gered. Billy-Bob is bij een liefdevol pleeggezin terechtgekomen en is daar goed verzorgd. Op Facebook zag ik een filmpje van hem voorbijkomen en het was bingo! Liefde op het eerste gezicht! Die moest ik halen! Dus samen met een vriendin in een camper naar Kroatië om Billy-Bob op te halen en geen moment spijt! Wat een heerlijke hond is dit!

Taken:

* zorgt voor achtergrondmuziek tijdens telefoongesprekken

* naar wens inzetbaar tijdens moeilijke gesprekken

* biedt troost & rust

Wat ik voor je kan doen / tarieven

Het tarief voor (video-)consulten, vervolgconsulten en telefonische contactmomenten bedraagt € 60,- per uur. Consulten en telefonische contactmomenten worden naar rato van tijd gefactureerd.

Het eerste consult duurt meestal 1,5 uur. Vervolgconsulten vinden over het algemeen om de 4 weken plaats en duren ongeveer een half uur. Het aantal consulten is afhankelijk van de gezondheidsklachten.

Aan het eind van de maand krijg je je factuur online in je mailbox. Wil je je factuur liever per post? Dat kan, er geldt dan een toeslag van € 7,50  administratiekosten.

Woon je ver bij mij vandaan of ben je minder mobiel? Een videoconsult is ook mogelijk. Een consult buiten kantoortijden is mogelijk wanneer de situatie spoedeisend is. Er geldt dan een toeslag van € 25,–

Afhankelijk van welke ziektekostenverzekering jij hebt en of je aanvullend verzekerd bent, kunnen kosten gedeeltelijk vergoed worden. Dit kun je nagaan in jouw polis of door contact op te nemen met je verzekering. Zie ook hier een overzicht van vergoedingen bij Zorgwijzer Complementaire Therapieën.

Hier vind je een voorbeeld van een behandelovereenkomst die we allebei tekenen bij aanvang van het eerste consult. Daarmee voldoe ik aan de WGBO (Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst).

Disclaimer: alleen individuele en curatieve therapie wordt vergoed en erkend door de beroepsorganisatie.

Ik ben consult bij Medivere. Medivere biedt hoogwaardige gezondheidstesten voor alles wat te maken heeft met jouw darmgezondheid, cardiovasculaire systeem, micronutriënten en vitamines, hormonen, allergieën, stress, immuunsysteem, ziekte van Lyme, legionella en nog veel meer. De laboratoriumtesten kunnen snel en eenvoudig thuis worden uitgevoerd. Je ontvangt jouw persoonlijke resultaten individueel en duidelijk weergegeven. Daarbij is het fijn als je uitleg krijgt wat de uitslag betekent en welke stappen je kan nemen om te werken aan een verbetering van je klachten. Of om bevestigd te krijgen dat je op de goede weg bent. Ik kan je advies geven welke test voor jou geschikt zou zijn en je helpen de uitslag te interpreteren.

Voor meer informatie: https://medivere.nl/

Heb je meerdere gezinsleden die door mij geholpen willen worden? Dan krijg je per gezinslid € 10,- korting op het eerste consult. Wil je een afspraak voor jezelf en voor jouw dier, dan geldt die korting ook; € 10,- voor jou en € 10,- voor je dier op het eerste consult.

Komt een afspraak toch niet goed uit? Dan kan je deze altijd verzetten. Dit is gratis wanneer je de afspraak tot 24 uur van tevoren wijzigt of afzegt. Anders wordt 50% van het tarief in rekening gebracht.

Aangesloten bij:

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie klik hier.
Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl.