Poes met vergroeide polsgewrichten en bult onder oog

Dit is het verhaal van Nicky, een poezendame van 17,5 lentes jong en met een bult onder haar oog. De polsgewrichten van Nicky zijn vergroeid door reuma. Het lopen gaat hierdoor heel moeizaam. Maar ze heeft gelukkig nog wel plezier in haar leventje, zeker nu het buiten weer wat zonniger en warmer is. Verder is haar eetlust goed en ligt ze graag tegen Dorus aan, haar maatje.

Mijn hulp is ingeroepen voor de dikke bult onder het rechteroog van Nicky. Deze is zo groot als een volgezogen teek maar de -snelle- groei ervan verhindert het zicht van Nicky. Ze zit continue in haar oog te wrijven en is veel aan het knipperen. Er is overigens geen onderzoek door een dierenarts gedaan.

Volgens mijn werkwijze (Predictive Homeopathy) kijk ik niet alleen naar die bult, maar neem ik de hele gesteldheid van Nicky mee. Ik vind het namelijk belangrijk dat ze ook een -daar waar mogelijk- betere kwaliteit van leven krijgt qua beweging. Daarom heb ik gekozen voor een homeopathisch middel dat past bij haar constitutie en heb ik -bewust niet- voorgeschreven op het bultje an sich.

In januari is ze met de homeopathische behandeling gestart. Nu, eind maart, is het bultje helemaal weg. Belangrijker nog: ze eet goed, is veel buiten. Heel af en toe valt ze nog om (dit gebeurde eerder vrijwel dagelijks). Ze kan ook zelf op de bank komen. “Ze is goed wakker op dit middel”, aldus de eigenaar.  “Het lopen gaat naar omstandigheden echt redelijk”.

Voor aanvang: bult zit in het zichtsveld en wordt steeds zwarter.

Tijdens de behandeling: bultje wordt roder en er ontstaat pus.

 Medio maart 2018: bultje is zo goed als weg.