Predictive Homeopathy

Sinds maart dit jaar ben ik bezig met de basisopleiding Predictive Homeopathy, een vorm van homeopathie ontwikkeld door de Indiase arts dr. Prafull Viijayakar.

Predictive Homeopathy is  geen nieuwe vorm van homeopathie; het is een zeer gestructureerde manier van homeopathisch behandelen met in achtneming van fysiologie, anatomie en embryologie.
Dr. Prafull Vijayakar ontwikkelde de werkwijze op basis van de grondslagen van Samuel Hahnemann waardoor een verbinding ontstaat tussen de oorsprong van de homeopathie en de huidige medische inzichten.

Predictive Homeopathy richt zich er op dat ernstige pathologie zich kan keren in de basis van het weefsel.
Wat mij heel erg aanspreekt is de achterliggende uitleg van Predictive; ik vind het bijzonder dat Samuel Hahnemann in zijn tijd al zo vér was met zijn gedachten/theorieën; zo veel van wat hij toen al wist, kan nu door middel van (medische) wetenschap worden bevestigd. En Predictive Homeopathy sluit heel nauw aan op die zo belangrijke grondbeginselen van de homeopathie. En dat dit succesvol is, mag wel blijken uit de resultaten die Vijayakar behaalt. Hij kan blinden weer laten zien, doven weer laten horen en mensen die niet kunnen lopen, laat hij weer lopen. Dat klinkt ongelooflijk, maar het is waar.

In India worden op meer dan 20 plaatsen in het hele land 1x per kwartaal ‘kampen’ georganiseerd waar vooral kinderen worden behandeld met zware pathologie. Een team van 100 homeopaten behandelt ± 1000 patiënten per dag. Voor deze kampen wordt geen reclame gemaakt – de resultaten spreken voor zich – maar mensen uit het hele land stromen er naar toe. Bijzonder detail: de kinderen worden gratis behandeld. Hoe mooi is dat!
Ik ga mijn uiterste best doen om mij deze werkwijze eigen te maken zodat ik het kan toepassen in de homeopathische behandeling voor dieren.

Hier een mooi filmpje van wat Prafull Vijayakar doet: https://youtu.be/5PFcf0lO8is

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor Het Reckveldje, mijn nieuwsbrief die je 1x per 3 weken gratis in je mailbox ontvangt.