Tumoren oude hond

Bij deze mooie oude dame (dit jaar wordt ze 14!) waren twee tumoren aan de rechterzijde van haar kop ineens flink gegroeid. Met name die het dichtst bij haar oog baarde zorgen vanwege de locatie. Beide tumoren zaten er al heel lang maar vreemd genoeg zijn ze allebei binnen 1 á 2 weken echt heel groot geworden.

Hoewel dit een proces kan zijn dat met de leeftijd van de hond (Dokus) te maken kan hebben, heb ik ook hier de vraag gesteld:  “Is er iets gebeurd wat de klacht – in dit geval de groei van de tumoren – zou kunnen verklaren?” Denk b.v. aan privé-omstandigheden (scheiding, verhuizing, kinderen uit huis, nieuwe relatie, enz.) of denk aan andere voeding, medicatie, vaccinaties, enz.

En jawel, zo’n 3 weken terug is haar gebit gereinigd waarvoor Dokus een “roesje” heeft gekregen. En een week daarvoor had ze last van haar oren waarvoor een oorreiniger werd ingezet. Verder niets. Bij verder doorvragen kom ik erachter dat ze niet alleen een “roesje” heeft gehad maar op dezelfde dag ook nog een volledige cocktail-enting inclusief een vaccinatie tegen Weil. In de week daarna is de snelle groei van de tumoren begonnen.

Homeopathische behandeling

Gelet op de hoge leeftijd van Dokus was ik al tevreden geweest wanneer haar zelfherstellend vermogen met hulp van de homeopathische middelen in staat zou zijn “slechts” de groei van de tumoren te stoppen. In eerste instantie liet ze niet zo veel verandering zien, echter de tumoren groeiden niet verder. Wanneer Dokus vervolgens een beetje blijft “hangen” qua vooruitgang, kies ik ervoor om een ander soort middel in te zetten, een middel dat zeer goed inzetbaar is bij chronische klachten en niet alleen verlichtend kan werken maar waarna mogelijk een heel duidelijk beeld naar voren kan komen dat duidt op één bepaald middel. Dat laatste was bij Dokus het geval; ze reageerde met duidelijke symptomen die wezen op een specifiek middel. Al na 1,5 dag van 1 gift van dit middel zijn beide tumoren een stuk kleiner.

Voor mij laat Dokus weer eens zien dat ook oudere dieren snel op homeopathische middelen kunnen reageren.

Dank je wel Dokus!!

IMG_9808 (1)

Vóór de homeopathische behandeling.

IMG_9801

Helaas wazig, maar wel duidelijk te zien hoe groot ze zijn. Vóór de homeopathische behandeling.

IMG_0592

1,5 dag na 1 inname van het passende middel.

 

Meer lezen? Klik dan hier.