Vakantie

 

Misschien is het jullie al opgevallen dat ik minder berichten plaats, minder voor- en na-foto’s plaats van homeopathisch door mij behandelde dieren, minder actief ben in de diverse groepen op Facebook. Dat is niet zonder reden: ik ben gewoon druk. En ondanks alle marketingadviezen ten spijt, kies ik er liever voor om mij te focussen op mijn werk. Dáár ligt namelijk mijn hart. En wanneer ik eens een vrij uurtje over heb, vind ik het heerlijk om even niets te doen en te genieten van onze dieren, van de plek waar wij wonen.

Vorige week heb ik van dichtbij moeten ervaren dat een hond de ene epileptische aanval na de andere kreeg en na een nacht ‘in slaap’ te zijn gehouden door de dierenarts, direct weer aanvallen kreeg. Zijn eigenaar heeft er toen voor gekozen hem in te laten slapen. Een verstandige, maar o zo moeilijke beslissing. En ik voel me dan zo machteloos. Zo frustrerend ook dat, ondanks alle tools die je binnen handbereik hebt, het mij bij deze hond niet is gelukt om het proces te keren. En het komt zo bij mij binnen dat ik denk, ik stop met dit werk. Wanneer ik dan een paar dagen verder ben, kan ik er anders naar kijken en komt de vechtlust terug. Dit is mijn werk, hier ben ik goed in. Ik kan dan ook weer blij worden van alle dieren die ik wél kan helpen.

Morgen -vrijdag 1 september- gaat mijn vakantie in; twee weken welverdiende -al zeg ik het zelf ;-)- rust!  Twee weken is voor mij genoeg om weer op te laden. Langer wil ik ook niet ‘vrij’ zijn… ik wil weer aan de slag, verder met studeren, verder met mijn mooie werk. Iedere dag weer een stukje groeien…

Maar voor nu… ff niets doen, genieten van elkaar, onze lieve dieren en van ons huis. En hopen op een beetje zon!

Tot gauw,
Marielle