Weekoverzicht van een vakidioot

Deze keer een weekoverzicht mij, vakidioot op en top.

Een traan, ik begin met een traan, omdat een lieve oude kater is ingeslapen na een heel kort en hevig ziekbed. Ik had hem zo veel meer gegund; hij is afgestaan op 17-jarige leeftijd en omdat de asiels hem weigerden op te nemen en dierenartsen hem niet wilden laten inslapen is hij gelukkig bij SOS Kit en Kat terecht gekomen waar hij nog een aantal maanden heel veel liefde heeft mogen ontvangen. Hij is in februari  ± een week bij een dierenarts geweest omdat hij ineens heel erg ziek werd. Daarna leek hij redelijk op te knappen maar wel met z’n ups & downs en hij moest van ver komen. Afgelopen Paasweekend ging het echt weer heel erg goed met hem. Hij kreeg weer contact met de andere katten in huis, at weer met smaak. En dan ineens, dinsdagochtend, geeft zijn lichaam aan dat het op is. Zo plotseling..

En dan een lach. Ja, zelfs een dikke glimlach! Want wat heb ik het druk! En wat vind ik mijn werk leuk!  En wat voel ik me vereerd dat mensen 1,5 uur in de auto willen zitten om met hun dier bij mij te komen. Zo veel dieren, ieder met een eigen verhaal, geweldig vind ik het! Een hond met vermoedelijk pemphigus of leishmaniasis – volgende week weten we het zeker -, een seniorhond met chronisch nierfalen, een hond met huidklachten, een jonge hond met een vermoedelijk schildklierprobleem, een hond met epilepsie. Veel honden deze week.

Morgen start een 1-jarige opleiding waar ik heel veel zin in heb. Samen met collega Anne-Marie Rodenburg weer op zoek naar verdieping binnen ons vakgebied. Vorig jaar nog naar het buitenland voor ons werk rond deze tijd, nu storten we ons weer vol in dit nieuwe avontuur.

En zondag? Dan lekker niets, niets en nog eens niets… Hoewel? Lekker paardjes poetsen, samen wandelen met Joe…en was er niet ergens een wijnproeverij??

Prettig weekend allemaal 🙂